Studio wie?

De wereld van morgen tekent zich vandaag al af, boeiend en tegelijk erg uitdagend. We zien een toenemende verwevenheid tussen mensen, culturen, landen … Mensen gaan hier verschillend mee om: ze zien het als een kans of ze voeling zich bedreigd. Een eenvoudig antwoord is er niet. Thuis kunnen komen in die complexe wereld, met iedereen, is een werk van velen.

Studio Globo ondersteunt daarom leerkrachten en docenten met een uitgebreid aanbod waarmee kinderen en jongeren de wereld ontdekken, positief leren omgaan met diversiteit, betrokken raken op mens en milieu en meebouwen aan een duurzame en solidaire wereld.

www.studioglobo.be

De bron van alle wijsheid
Contact
Veelgestelde vragen

Op www.studioglobo.be vind je:

Wees altijd op de hoogte dankzij onze facebookpagina, en neem eens een kijkje op onze Pinterest voor inspiratie.

Contact

Studio Globo heeft zes afdelingen, verspreid over Vlaanderen. De werking voor het hoger en het secundair onderwijs zitten in Brussel:

Studio Globo

Huidevettersstraat 165
1000 Brussel
02 520 05 30
info@studioglobo.be

Voor algemene informatie of een abonnement op Wereldreis.

Voor al je vragen over ons materiaal voor het secundair onderwijs.

Voor al je vragen over ons materiaal voor het hoger onderwijs.

Onze afdelingen (kleuter- en lager onderwijs):

Studio Globo Antwerpen
Studio Globo Brussel
Studio Globo Hasselt
Studio Globo Gent
Studio Globo Roeselare

Contacteer onze afdelingen als je een inleefatelier wil bezoeken, een koffer wil ontlenen, raad wil vragen, een koffie wil drinken met onze fijne medewerkers …

Wat is Wereldreis?

Wereldreis is een mondiaal maandblad dat bij de kalender van 11.11.11 hoort. Het is op maat van leerlingen van de lagere school. Je kan je als leerkracht of als school abonneren en ontvangt dan elke (school)maand een exemplaar. Wereldreis is zo gemaakt dat je het in één lesuur kunt brengen, maar er zijn een heel pak digitale extra’s voor wie meer tijd heeft. In elk nummer staat een kind centraal dat de leerlingen op sleeptouw neemt door z’n leven. Voor elke graad van het lager onderwijs zijn er verschillende werkbladen, met oefeningen, verhalen, liedjes, recepten, knutseltips …

Abonnement Wereldreis


Wat doet Studio Globo voor kinderen van de lagere school?

Je kan met je klas naar een van onze inleefateliers. Er zijn twee soorten ateliers: een landenatelier en Wonen op het Dak / Achter de Muur. Een landenatelier kan je je voorstellen als een grote ruimte waarbinnen we (delen van) een land hebben nagebouwd. Het is een hele belevenis voor kinderen om de cultuur en gewoonten van een land aan den lijve te ondervinden. Zo verruimen ze hun blik en leren ze de wereld stukje bij beetje vanuit een andere invalshoek te ontdekken. Wonen op het dak is ook een van onze inleefateliers voor de lagere school. In Wonen op het dak staat geen land centraal, maar draait alles rond onze eigen multiculturele samenleving. Daarnaast kan je met je klas ook op buurtwandeling in Roeselare (Achter de Muur), Antwerpen en Brussel.

Zo werken onze inleefateliers:Waar je welk land kan gaan beleven, ontdek je hier.


Naast onze ateliers maken we Wereldreis, kan je bij ons speelgoed- en voorwerpenkoffers uitlenen, …


Wat doet Studio Globo voor leerlingen in het secundair onderwijs?

Voor de leerlingen in het secundair maken we interactieve workshops. De thema’s zijn grensoverschrijdend (voedselverspilling, klimaatverandering,…) en op maat van tieners/pubers. Die workshops worden voortdurend geüpdatet en we werken ook constant aan nieuw materiaal. Naast workshops werken we ook actualessen uit, die over een bepaald actueel thema gaan. Die lessen kan je gewoon downloaden van de website actua.studioglobo.be en zelf gebruiken in je klas.

Ons volledige aanbod voor het secundair vind je hier opgelijst.


Hoe werkt een voorwerpenkoffer?

Je kan bij elke afdeling van Studio Globo koffers ontlenen (voor een week). In die koffers zitten attributen uit een bepaald land. Aan de hand daarvan laat je je leerlingen kennismaken met een andere cultuur en gewoonten. Bekijk hier het aanbod van onze koffers of alle afdelingen van Studio Globo.


Wat doet Studio Globo voor studenten hoger onderwijs?

Voor studenten hoger onderwijs werkten we verschillende vormingen en workshops uit. Zo zijn er vormingen speciaal voor wie op internationale stage, inleefreis of werkbezoek gaat. Twee workshops draaien rond interculturele ontmoetingen, twee gaan over ontwikkelingssamenwerking, en eentje is voor als je terug bent van je internationaal avontuur, daarin delen we reiservaringen. Maar je kan met Studio Globo ook Brussel Beleven of een workshop volgen rond maatschappelijke verandering en actie. Het volledige aanbod vind je hier.